stäng av

Ingredienser

  • 2 Rågkaka
  • 2 msk färskost
  • 3 msk gravlaxsås
  • 1 msk hackad dill
  • 100 g gravad lax
  • 2 skivor apelsin
  • 8 tranbär eller lingon
1
2
3
4
5
5 röster

Snittar med gravlax och gravlaxröra

Recept skapat av Ida Jerrevik

Lax och gravlaxsås är en klassiker, här på nytt sätt i fina snittar. Det här är en superbra resträtt när det finns både lax och gravlaxsås kvar från t ex julbordet.

Förslag på bröd

Rågkaka

Ingredienser

  • 2 Rågkaka
  • 2 msk färskost
  • 3 msk gravlaxsås
  • 1 msk hackad dill
  • 100 g gravad lax
  • 2 skivor apelsin
  • 8 tranbär eller lingon

Gör så här

  1. Skär varje Rågkaka i fyra lika stora tårtbitar.
  2. Blanda färskost med gravlaxsås och dill.
  3. Dela upp laxen i mindre bitar och placera på snittarna.
  4. Skär apelsinskivorna i mindre bitar.
  5. Trä ett tranbär och en apelsinklyfta på en cocktailpinne och stick ned.