stäng av

Ingredienser

  • 3 hela brödkakor Polarhjärtan
  • Grundröra:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonäs
  • salt och peppar
  • Fyllning 1:
  • 4 kokta ägg, hackade
  • 4 msk hackad gräslök
  • Fyllning 2:
  • 100 g varmrökt lax
  • 4 msk hackad dill
  • 1 msk citronsaft
  • Dekoration:
  • 3 msk grundröra
  • 100 g varmrökt lax
  • 20 g ruccola
  • 7 körsbärstomater
  • 2 citronskivor
1
2
3
4
5
70 röster

Polarhjärtetårta med varmrökt lax

Recept skapat av Ida Jerrevik

En smörgåstårta för laxälskaren! Med varmrökt lax, ägg och citron passar den perfekt till årets alla högtider!

Receptet är tillagat på tre hela brödkakor, 3/4 påse Polarhjärtan.

Förslag på bröd

Polarhjärtan

Ingredienser

  • 3 hela brödkakor Polarhjärtan
  • Grundröra:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonäs
  • salt och peppar
  • Fyllning 1:
  • 4 kokta ägg, hackade
  • 4 msk hackad gräslök
  • Fyllning 2:
  • 100 g varmrökt lax
  • 4 msk hackad dill
  • 1 msk citronsaft
  • Dekoration:
  • 3 msk grundröra
  • 100 g varmrökt lax
  • 20 g ruccola
  • 7 körsbärstomater
  • 2 citronskivor

Gör så här

  1. Gör en grundröra genom att vispa creme fraiche fluffigt och rör sedan försiktigt i majonnäs, lite salt och peppar. Lägg ca 3 msk åt sidan till dekoration.
  2. Använd hälften av grundröran och blanda med hackade ägg och gräslök.
  3. Mosa laxen och blanda med resten av grundröran tillsammans med citron och dill.
  4. Lägg fyra hjärtan på ett fat och bred ut äggkrämen. Lägg på ett lager bröd och lägg på laxröran.
  5. Lägg på ytterligare ett lager bröd och bred på den sparade grundröran på toppen, detta mest för att dekorationen ska fästa.
  6. Lägg på ruccolablad i form av en krans. Toppa med lax, tomater och citron.