stäng av

Ingredienser

  • 8 halvmånar Polarkaka
  • Fyllning:
  • 600 g färskost
  • 500 g smetana
  • 300 g riven ost
  • 1 kruka gräslök
  • Salt och svartpeppar
  • Topping:
  • 300 g kräftstjärtar
  • 100 g ärtskott
  • Blad från blomkrasse
  • 1 knippe rädisor
  • Finhackad gräslök
1
2
3
4
5
1 röst

Smörgåstårta med primörer, ost och skaldjur

Härlig somrig smörgåstårta med ostcrème. Garnera gärna med sommarens primörer.

Receptet är tillagat på åtta halvmånar, 1 1/3 påse Polarkaka.

Förslag på bröd

Polarkaka

Ingredienser

  • 8 halvmånar Polarkaka
  • Fyllning:
  • 600 g färskost
  • 500 g smetana
  • 300 g riven ost
  • 1 kruka gräslök
  • Salt och svartpeppar
  • Topping:
  • 300 g kräftstjärtar
  • 100 g ärtskott
  • Blad från blomkrasse
  • 1 knippe rädisor
  • Finhackad gräslök

Gör så här

Fyllning

  1. Blanda samman färskost, smetana och riven ost med elvisp för att få en fluffig crème.
  2. Hacka gräslök.
  3. Smaksätt med salt, peppar och hackad gräslök.

Montering

  1. Lägg ut två halvmånar bröd till en rund tårtbotten på ett fat. Bred sedan ut ¼ av ostcrèmen.
  2. Upprepa tills det är fyra lager bröd, bred crème på toppen av översta brödet.
  3. Täck med plastfolie och låt stå 1 timme innan servering.

Topping

  1. Garnera tårtan innan servering med kräftor, ärtskott, krasseblad och gräslök.