stäng av

Ingredienser

  • Vi ska tillbaka – Polarkaka Original
  • 4 halvmånar Polarkaka
  • 2 msk färskost, naturell
  • 2 färska fikon, klyftade
  • 2 sharonfrukt, klyftade
  • 1 dm rättika, hyvlad
  • ½ avokado, skivad
  • ¼ rödlök, strimlad
  • crispsallat
  • valnötter
  • timjan
  • Fyllning 1
  • 2 potatisar, kokta & skivade
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 salladslök, strimlad
  • 1 dl gräddfil
  • Fyllning 2
  • 75 g chèvre, mosad
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk honung, flytande
  • 50 g valnötter, hackade
  • Fyllning 3
  • 2 ägg, hårdkokta och finhackade
  • 1 dl cornichons, finhackade
  • 2 msk kapris
  • ¾ dl gräddfil
  • ½ rödlök, finhackad
1
2
3
4
5
14 röster

Smörgåstårta med potatis, chevre och cornichons

Receptet är tillagat på fyra stycken halvmånar, en halv påse Polarkaka.

Förslag på bröd

Vi ska tillbaka – Polarkaka Original

Ingredienser

  • Vi ska tillbaka – Polarkaka Original
  • 4 halvmånar Polarkaka
  • 2 msk färskost, naturell
  • 2 färska fikon, klyftade
  • 2 sharonfrukt, klyftade
  • 1 dm rättika, hyvlad
  • ½ avokado, skivad
  • ¼ rödlök, strimlad
  • crispsallat
  • valnötter
  • timjan
  • Fyllning 1
  • 2 potatisar, kokta & skivade
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 salladslök, strimlad
  • 1 dl gräddfil
  • Fyllning 2
  • 75 g chèvre, mosad
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk honung, flytande
  • 50 g valnötter, hackade
  • Fyllning 3
  • 2 ägg, hårdkokta och finhackade
  • 1 dl cornichons, finhackade
  • 2 msk kapris
  • ¾ dl gräddfil
  • ½ rödlök, finhackad

Gör så här

  1. Blanda ihop de olika fyllningarna. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Lägg sallat på en Polarkaka och fördela fyllning 1 ovanpå.
  3. Lägg på en Polarkaka, fördela fyllning 2. Lägg på ytterligare en Polarkaka, fördela fyllning 3.
  4. Bred färskost på den sista Polarkakan, lägg den på toppen.
  5. Garnera med fikon, sharonfrukt, rättika, avokado, rödlök, crispsallat, valnötter och timjan.