stäng av

Ingredienser

  • 6 st halvmånar Polarkaka
  • Fyllning:
  • 8 st avokado
  • 400 g färskost
  • 5 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 st citron (skalet)
  • ½ dl citronjuice
  • 2 tsk chiliflakes
  • salt, svartpeppar
  • 200 g skalade räkor
  • Till dekoration:
  • 200 g skalade räkor
  • 10 skivor kallrökt lax
  • ½ gurka
  • 2 askar groddar, gärna rosa eller annan fin färg
  • 300 g sparris, lätt förvälld
1
2
3
4
5
49 röster

Smörgåstårta med avokadomousse och räkor

Receptet är tillagat på sex halvmånar, 1 påse Polarkaka.

Förslag på bröd

Polarkaka

Ingredienser

  • 6 st halvmånar Polarkaka
  • Fyllning:
  • 8 st avokado
  • 400 g färskost
  • 5 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 st citron (skalet)
  • ½ dl citronjuice
  • 2 tsk chiliflakes
  • salt, svartpeppar
  • 200 g skalade räkor
  • Till dekoration:
  • 200 g skalade räkor
  • 10 skivor kallrökt lax
  • ½ gurka
  • 2 askar groddar, gärna rosa eller annan fin färg
  • 300 g sparris, lätt förvälld

Gör så här

  1. Börja med att skära bort den nedre delen på sparrisen. Koka några minuter i saltat vatten.

Fyllning

  1. Mosa avokadon med en gaffel eller med en stavmixer för en slätare konsistens.
  2. Blanda sedan ner färskost, crème fraiche, majonnäs och blanda samman.
  3. Smaka av med citron, citronskal, chiliflakes, peppar och salt.

Montering

  1. Lägg ut två halvmånar Polarkaka till en rund tårtbotten på ett fat.
  2. Bred ut 1/3 del av fyllningen på brödet, strö över ca 100g räkor.
  3. Lägg på två Polarkakor till – gärna med skarvarna riktade åt ett annat håll än lagret under.
  4. Bred ut 1/3 del av fyllningen på brödet, strö över ca 100g räkor.
  5. Lägg på sista lagret med bröd och bred ut resterande fyllning som topping.

Dekoration

  1. Hyvla gurkan tunt och lägg på.
  2. Toppa sen med räkor, lax, krasse, sparris och groddar.