stäng av

Ingredienser

  • 6 Jubileumskakor Råg
  • 1 kokt och skalad rödbeta
  • 400 g sköljda kikärtor
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen spiskummin
  • ¾ tsk salt
  • ¾ dl olivolja
  • Garnering: smulad fetaost, en hyvlad polkabeta och ärtskott
1
2
3
4
5
2 röster

Smörgås med kryddig rödbetshummus

Förslag på bröd

Jubileumskakor Råg

Ingredienser

  • 6 Jubileumskakor Råg
  • 1 kokt och skalad rödbeta
  • 400 g sköljda kikärtor
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen spiskummin
  • ¾ tsk salt
  • ¾ dl olivolja
  • Garnering: smulad fetaost, en hyvlad polkabeta och ärtskott

Gör så här

  1. Dela rödbetan i mindre delar och lägg den samt övriga ingredienser i en matberedare och mixa till en slät smet. Låt gärna hummusen dra i kylen över natten eller par timmar, servera rumstempererad.
  2. Bre ett lager hummus på Jubileumskaka Råg, garnera med hyvlad polkabeta, smulad fetaost och ärtskott. Servera!