stäng av

Ingredienser

  • 1 paket Polarkaka
  • 200 g mimosasallad
  • 250 g kokt skinka, klippt i strimlor
  • 1 paket leverpastej
  • ½ dl vispgrädde, vispas ihop med pastejen så den blir luftigare
  • ¾ dl bostongurka
  • 1 dl creme fraiche
  • rökt skinka
  • räkor
  • tomat
  • vindruvor
  • sallad
1
2
3
4
5
0 röster

Simonssons smörgåstårta

Receptbidrag från Emma Simonsson.

Ingredienser

  • 1 paket Polarkaka
  • 200 g mimosasallad
  • 250 g kokt skinka, klippt i strimlor
  • 1 paket leverpastej
  • ½ dl vispgrädde, vispas ihop med pastejen så den blir luftigare
  • ¾ dl bostongurka
  • 1 dl creme fraiche
  • rökt skinka
  • räkor
  • tomat
  • vindruvor
  • sallad

Gör så här

  1. Blanda samman fyllning 1 med 200 g mimosasallad och 200–300 g kokt skinka, klippt i strimlor.
  2. Lägg en Polarkaka i botten och bred på ingredienserna till fyllning 1. Lägg därefter på ytterligare en Polarkaka.
  3. Blanda fyllning 2 med 1 paket leverpastej, 0,75 dl bostongurka och 0,5 dl vispgrädde som vispas ihop med pastejen så den blir luftigare. Bred på ingredienserna till fyllning 2 och lägg på ett till skiva bröd.
  4. Bred på ett lager creme fraiche. Dekorera utifrån tycke och smak med exempelvis rökt skinka, räkor, tomat, vindruvor och sallad.

Fler recept med