stäng av

Ingredienser

  • 1 burk lätt creme fraiche
  • ¾ dl hackad dill
  • 5 cm hackad purjolök
  • 2 kokta hackade ägg
  • ¼ dl majonnäs
  • 1 burk hackad matjessill
  • 4 halvor Polarbröd, till exempel Jubileumskaka
  • dl vispad grädde
  • kaviar efter smak
1
2
3
4
5
4 röster

Silltårta

Receptbidrag från Carina Johansson.

Ingredienser

  • 1 burk lätt creme fraiche
  • ¾ dl hackad dill
  • 5 cm hackad purjolök
  • 2 kokta hackade ägg
  • ¼ dl majonnäs
  • 1 burk hackad matjessill
  • 4 halvor Polarbröd, till exempel Jubileumskaka
  • dl vispad grädde
  • kaviar efter smak

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till en röra. Lägg två brödhalvor så dessa bildar en rundel. Använd inte smör.
  2. Bred på fyllningen.
  3. Lägg på de andra två brödhalvorna – placera så att skarven hamnar på en annan plats.
  4. Täcke och dekor: Blanda vispad grädde och kaviar efter smak. Garnera sedan med t ex ägg, räkor, citron, löjrom, gurka, tomat, klippt gräslök etc.

Fler recept med