stäng av

Ingredienser

  • 4 lager Polarkaka
  • vispgrädde
  • gräddfil
  • finhackad gul lök
  • 1 tub kaviar
  • hackade kokta ägg
  • 1 1 burk matjesill
  • kokt och kall potatis i skivor
  • gurka
  • tomat
  • gräslök eller dillkvistar
  • citron
1
2
3
4
5
40 röster

Silltårta

Receptbidrag från Ulrika Henrietta Svedberg.

Ingredienser

  • 4 lager Polarkaka
  • vispgrädde
  • gräddfil
  • finhackad gul lök
  • 1 tub kaviar
  • hackade kokta ägg
  • 1 1 burk matjesill
  • kokt och kall potatis i skivor
  • gurka
  • tomat
  • gräslök eller dillkvistar
  • citron

Gör så här

  1. Vispa grädde hårt och tillsätt gräddfil. Rör ned finhackad gul lök, 1 tub kaviar, hackade kokta ägg, 1 burk matjesill. Bred ut på Polarkakan och lägg på kokt potatis (kalla i skivor) samt matjesill skurna i bitar,. Lägg på ett lager polarbröd och därefter röran, potatis och matjesill. Nytt lager Polarbröd, och så vidare tills du nått den höjd på tårtan du vill ha, Garnera med gurka, tomat, hackat ägg, gräslök eller dillkvistar och citron. Njut sedan av en hel måltid i form av vacker tårta.

Fler recept med