stäng av

Ingredienser

  • 4 Vetekaka
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • ½ dl creme fraiche
  • ½ pressad vitlöksklyfta (efter tyckte och smak)
  • 2 buketter av färsk blomkål, hyvlad i tunna skivor (med mandolin eller osthyvel)
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl färsk bladspenat
  • olja
  • vinäger
  • timjan
  • salt och svartpeppar
1
2
3
4
5
2 röster

Rotfruktspizza

En riktigt fräsch och god minipizza med rotfrukter som passar både till lunch och middag.

Förslag på bröd

Vetekaka

Ingredienser

  • 4 Vetekaka
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • ½ dl creme fraiche
  • ½ pressad vitlöksklyfta (efter tyckte och smak)
  • 2 buketter av färsk blomkål, hyvlad i tunna skivor (med mandolin eller osthyvel)
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl färsk bladspenat
  • olja
  • vinäger
  • timjan
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär morot och palsternacka i mindre bitar. Lägg på en plåt och ringla över lite olja och salta. Rosta i 200 gradig ugn ca 10 minuter.
  2. Gör en dressing av vinäger, olja, timjan och lite salt och peppar.
  3. Blanda creme fraiche och vitlök. Smaksätt med salt.
  4. Lägg ut bröden på en plåt med bakplåtspapper och bred på vitlökskrämen, strö över ost, lägg på rotfrukter och hyvlad blomkål.
  5. Baka i 225-gradig ugn ca 8-10 minuter.
  6. Vänd spenaten i dressingen och toppa pizzorna med spenat.