stäng av

Ingredienser

  • 1 paket Polarhjärtan
  • 4 skivor kalkon
  • dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk hackad persilja
  • salt
  • peppar
  • 4 msk leverpastej
  • 3 msk smörgåsgurka
  • 5 msk vispgrädde
  • 20 skivor salami
  • 1 gurka
1
2
3
4
5
2 röster

Rosbukett av kärlek

Receptbidrag från Jhennifer Dabiri.

Ingredienser

  • 1 paket Polarhjärtan
  • 4 skivor kalkon
  • dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk hackad persilja
  • salt
  • peppar
  • 4 msk leverpastej
  • 3 msk smörgåsgurka
  • 5 msk vispgrädde
  • 20 skivor salami
  • 1 gurka

Gör så här

  1. Fyllning 1: Blanda kalkon, 1 dl gräddfil, 0,5 dl majonnäs, persilja, salt och peppar.
  2. Fyllning 2: Blanda leverpastej, smörgåsgurka och 5 msk vispgrädde.
  3. Blanda ihop röra 1 och två för sig. Bred på fyllning 1 på ett lager hjärtan. Lägg på ytterligare ett lager hjärtan och bred på den andra fyllningen.
  4. Lägg på sista lagret polarhjärtan. Blanda ihop 5 msk gräddfil och 5 msk majonnäs och bred på toppen av tårtan.
  5. Lägg över en salamiskiva i taget över kanten på ett glas, gör det två varv och vänd sedan glaset upp och ned för att få tag på rosen. Använd en osthyvel för att hyvla tunna skivor av gurkan som blad till rosorna.

Fler recept med