stäng av

Ingredienser

  • 4 Polarknäcke Original
  • Dillcrème:
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 msk hackad dill
  • 1 msk citronsaft
  • Råraka:
  • 4 stora potatisar, fast sort
  • salt & peppar
  • 25 g smör
  • 1 dl solrosolja
  • Till servering:
  • 150 g kräftstjärtar
  • 1 citron, skär i klyftor
  • Lagrad ost, tex Västerbottensost
  • Finhackad gräslök till garnering
1
2
3
4
5
11 röster

Råraka med kräftstjärtar och dillcrème

Det krispiga brödet med den stekta rårakan blir en perfekt kombination.

Förslag på bröd

Polarknäcke Original

Ingredienser

  • 4 Polarknäcke Original
  • Dillcrème:
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 msk hackad dill
  • 1 msk citronsaft
  • Råraka:
  • 4 stora potatisar, fast sort
  • salt & peppar
  • 25 g smör
  • 1 dl solrosolja
  • Till servering:
  • 150 g kräftstjärtar
  • 1 citron, skär i klyftor
  • Lagrad ost, tex Västerbottensost
  • Finhackad gräslök till garnering

Gör så här

Dillcrème

  1. Blanda crème fraîche, dill och citronsaft i en bunke. Ställ i kylen tills servering.

Råraka

  1. Riv potatisen med skalet på, lägg i en bunke och salta och peppra.
  2. Hetta upp smör och olja i en stekpanna.
  3. Klicka ut den rivna potatisen i 4 högar, pressa ner med en stekspade.
  4. Stek ca 2 min på varje sida till de får en krispig yta.

Servering

  1. Lägg en råraka på ett Polarknäcke, toppa med en klick dillcrème, kräftstjärtar och riv sedan över den lagrade osten och strö över lite finhackad gräslök.
  2. Servera med citronklyfta.