stäng av

Ingredienser

  • 6 halvmånar Jubileumskaka
  • 600 g naturell färskost
  • 5 dl creme fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 200 g räkor
  • rödlök
  • 1 msk dijonsenap
  • dill
  • pressad citron
  • 1 rött äpple, tärnat
  • ½ fänkål, tärnad
  • 2 msk riven pepparrot, smaka gärna av
1
2
3
4
5
5 röster

Polarrenens smörgåstårta med räkor

Receptbidrag från Sara Olsson.

Ingredienser

  • 6 halvmånar Jubileumskaka
  • 600 g naturell färskost
  • 5 dl creme fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 200 g räkor
  • rödlök
  • 1 msk dijonsenap
  • dill
  • pressad citron
  • 1 rött äpple, tärnat
  • ½ fänkål, tärnad
  • 2 msk riven pepparrot, smaka gärna av

Gör så här

  1. Börja med att blanda ihop basröran med naturell färskost, creme fraiche, salt och peppar.
  2. Räkröra: Blanda räkor, rödlök, dijonsenap, hackad dill och pressad citron. Blanda med 2/3 av basröran.
  3. Äppelröra: Ta 1/3 av basröran och blanda med äpple, fänkål och riven pepparrot.
  4. Bygg upp tårtan med två halvmånar per lager. Bred ut räkröra på första lagret, äppelröran i mittenlagret och sedan mer räkröra på toppen.
  5. Toppa sedan med t ex 100 g skalade räkor, 50 g stenbitsrom, 2 kokta ägg i klyftor, ett litet knippe dill, 1 paprika I valfri färg och 1 morot i tunna remsor för att rulla. Om du har tid och ork, skapa gärna ett finurligt motiv med toppingen!

Fler recept med