stäng av

Ingredienser

  • 1 Polarkaka eller annat bröd från Polarbröd
  • 1500 g räkor med skal (skala och hacka)
  • 150 g kallrökt lax
  • 170 g kräftstjärtar
  • 3 kokta ägg
  • 1 dl klippt dill
  • 450 g färskost
  • 4 dl majonnäs
  • 4 dl gräddfil
  • 2 dl hackad rökt skinka
  • mellanstor rödlök
  • 2 msk chilisås
  • salt
  • peppar
1
2
3
4
5
0 röster

Polarna lyxiga Polartårta

Recept: Lisa Tuveklev.

Ingredienser

  • 1 Polarkaka eller annat bröd från Polarbröd
  • 1500 g räkor med skal (skala och hacka)
  • 150 g kallrökt lax
  • 170 g kräftstjärtar
  • 3 kokta ägg
  • 1 dl klippt dill
  • 450 g färskost
  • 4 dl majonnäs
  • 4 dl gräddfil
  • 2 dl hackad rökt skinka
  • mellanstor rödlök
  • 2 msk chilisås
  • salt
  • peppar

Gör så här

Lager 1

  1. Rör ihop 1 500 gram räkor med skal (skala och hacka), 150 gram kallrökt lax, 170 gram kräftstjärtar, 3 kokta ägg, 1 dl klippt dill, 300 gram färskost, 1,5 dl majonnäs, 1,5 dl gräddfil, salt och peppar.

Lager 2

  1. Rör ihop 1,5 dl majonnäs, 1,5 dl gräddfil, 2 dl hackad rökt skinka, 1/2 mellanstor rödlök och 2 msk chilisås.

Täcke

  1. Blanda ihop 150 gram färskost, 1 dl majonnäs och 1 dl gräddfil och bred ut över tårtan. Dekorera efter tycke och smak.

Fler recept med