stäng av

Ingredienser

  • 4 hela brödkakor Polarhjärtan
  • Oströra:
  • 200 g krämig Gorgonzola
  • 200 g färskost
  • salt och svartpeppar
  • Fyllning andra brödkakan:
  • 2 dl granatäppelkärnor (2 hela granatäpplen)
  • 2 dl valnötskärnor, grovt hackade
  • Fyllning tredje brödkakan:
  • 1 päron
  • citronjuice
  • Fjärde brödkakan:
  • 2 dl crème fraiche
  • Dekoration:
  • 2 dl färsk hackad grönkål
  • 3 msk citronjuice
  • 1 msk olivolja
  • valnötter
  • granatäppelkärnor
  • salt och svartpeppar
1
2
3
4
5
51 röster

Polarhjärtetårta med granatäpple, gorgonzola och valnötter.

Tårtan som gör julen lite juligare!

Receptet är tillagat på fyra hela brödkakor, 1 påse Polarhjärtan.

Förslag på bröd

Polarhjärtan

Ingredienser

  • 4 hela brödkakor Polarhjärtan
  • Oströra:
  • 200 g krämig Gorgonzola
  • 200 g färskost
  • salt och svartpeppar
  • Fyllning andra brödkakan:
  • 2 dl granatäppelkärnor (2 hela granatäpplen)
  • 2 dl valnötskärnor, grovt hackade
  • Fyllning tredje brödkakan:
  • 1 päron
  • citronjuice
  • Fjärde brödkakan:
  • 2 dl crème fraiche
  • Dekoration:
  • 2 dl färsk hackad grönkål
  • 3 msk citronjuice
  • 1 msk olivolja
  • valnötter
  • granatäppelkärnor
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Ta bort 4 tsk gorgonzola till dekoration, rör ihop resten med färskosten och smaka av med salt och peppar.. Bred bottenkakan med oströran.
  2. Andra brödkakan: bred ut oströran och strö över 2 msk granatäppelkärnor och 1 dl grovt hackade valnötter.
  3. Tredje brödkakan: bred ut nästan all oströra men spar några msk. Skiva päronet tunt och stänk lite citron juice över. Fördela päronskivorna över oströran.
  4. Fjärde brödkakan: blanda den återstående oströran med creme fraichen och bred ut. Lägg en klick gorgonzola på varje hjärta.
  5. Vänd grönkålen i olivolja och citronjuice, salta och peppra efter smak. Dekorera tårtan med granatäppelkärnor, valnötter, grönkål.