stäng av

Ingredienser

  • 2 hela brödkakor Polarhjärtan
  • 150 g dill
  • 2 dl olivolja
  • ½ dl hasselnötter
  • 1 msk citronjuice
  • rivet skal från en halv citron
  • ½ tsk sambal oelek (eller annan chilipasta)
  • salt
  • en handfull skalade räkor
1
2
3
4
5
27 röster

Polarhjärtan med räkor och hasselnöts- och dillpesto

Perfekt till buffén eller som förrätt! Receptet ger 8 snittar.

Receptet är tillagat på två hela brödkakor, en halv påse Polarhjärtan.

Förslag på bröd

Polarhjärtan

Ingredienser

  • 2 hela brödkakor Polarhjärtan
  • 150 g dill
  • 2 dl olivolja
  • ½ dl hasselnötter
  • 1 msk citronjuice
  • rivet skal från en halv citron
  • ½ tsk sambal oelek (eller annan chilipasta)
  • salt
  • en handfull skalade räkor

Gör så här

  1. Låt stjälken vara kvar på dillen och mixa den med hasselnötterna (spara gärna några dillkvistar för garnering!).
  2. Tillsätt oljan medan mixern går, och mixa tills peston är så slät som du vill ha den. Rör ner citronjuice, sambal oelek, salt och citronskal. Om du tycker peston är för fast rör du bara ned lite vatten efter tycke och smak.
  3. Bred din pesto på bröden, toppa med några räkor och en klick crème fraiche innan du dekorerar med en dillvippa. Servera och njut!