stäng av

Ingredienser

  • 8 Polarpärlan Fullkorn
  • Tomatsås:
  • 1 burk passerade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk oregano
  • 3 msk olivolja
  • salt, peppar
  • Topping:
  • 2 mozzarellabollar
  • 6 skivor salami
  • färsk basilika
1
2
3
4
5
1 röst

Pizzetta med mozzarella och salami

Förslag på bröd

Polarpärlan Fullkorn

Ingredienser

  • 8 Polarpärlan Fullkorn
  • Tomatsås:
  • 1 burk passerade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk oregano
  • 3 msk olivolja
  • salt, peppar
  • Topping:
  • 2 mozzarellabollar
  • 6 skivor salami
  • färsk basilika

Gör så här

Förbered hemma

  1. Häll alla ingredienser till tomatsåsen i en skål och mixa samman med en stavmixer.
  2. Lägg ut bröden på ett bakplåtspapper, bred ut såsen på bröden, lägg på mozzarella, basilika och salami. Ringla över lite olivolja, strö på lite flingsalt och lite svartpeppar på.
  3. Baka i ugnen på 180 grader varmluft i ca 20 min.
  4. Låt dem svalna innan de packas ner i matlåda.

Ute

  1. Pizzettorna går utmärkt att äta kalla eller värm på dem i en stekpanna över elden.

Tips!

  1. Variera toppingen med tex skinka, tonfisk, zucchini, räkor osv. Här kan man göra hälften vegetariska och hälften med salamin om man vill.