Pizzasnittar
Receptet är gjort på två skivor Norrlands-Leväjn. Servera dem som två småpizzor, eller dela upp dem i portionsbitar som en del av en buffé.

Förslag på bröd
Norrlands-Leväjn
Ingredienser
- Norrlands-Leväjn
- 2 skivor Norrlands-Leväjn
- 2 dl passerade tomater av god kvalitet
- 2 msk olivolja + 1,5 dl olivolja till peston
- 1 nypa chiliflakes
- salt och svartpeppar
- 1 kruka basilika
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl riven parmesan
- 2 msk pinjenötter
- 1 mozzarellaboll skuren i tunna skivor
- 1 ranka baby-kvisttomater
- 2 burrata
- basilika och ruccola att toppa med
Gör så här
- Börja med att sätta ugnen på 180°C.
- Blanda de passerade tomaterna med 2 msk olivolja, chiliflakes, salt och svartpeppar.
- Bred ut tomatsåsen över två bröd, fördela mozzarella-skivorna på bröden. Toppa med tomaterna och ringla över lite extra olivolja. Lägg dem på en plåt, baka i 15 – 20 minuter.
- Under tiden gör peston, lägg alla ingredienser i en bunke och mixa samman med en stavmixer till en grov pesto.
- När pizzan är klar toppa pizzabitarna med burrata, pesto, ruccola och basilika.