stäng av

Ingredienser

  • Norrlands-Leväjn
  • 2 skivor Norrlands-Leväjn
  • 2 dl passerade tomater av god kvalitet
  • 2 msk olivolja + 1,5 dl olivolja till peston
  • 1 nypa chiliflakes
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 mozzarellaboll skuren i tunna skivor
  • 1 ranka baby-kvisttomater
  • 2 burrata
  • basilika och ruccola att toppa med
1
2
3
4
5
0 röster

Pizzasnittar

Receptet är gjort på två skivor Norrlands-Leväjn. Servera dem som två småpizzor, eller dela upp dem i portionsbitar som en del av en buffé.

Förslag på bröd

Norrlands-Leväjn

Ingredienser

  • Norrlands-Leväjn
  • 2 skivor Norrlands-Leväjn
  • 2 dl passerade tomater av god kvalitet
  • 2 msk olivolja + 1,5 dl olivolja till peston
  • 1 nypa chiliflakes
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 mozzarellaboll skuren i tunna skivor
  • 1 ranka baby-kvisttomater
  • 2 burrata
  • basilika och ruccola att toppa med

Gör så här

  1. Börja med att sätta ugnen på 180°C.
  2. Blanda de passerade tomaterna med 2 msk olivolja, chiliflakes, salt och svartpeppar.
  3. Bred ut tomatsåsen över två bröd, fördela mozzarella-skivorna på bröden. Toppa med tomaterna och ringla över lite extra olivolja. Lägg dem på en plåt, baka i 15 – 20 minuter.
  4. Under tiden gör peston, lägg alla ingredienser i en bunke och mixa samman med en stavmixer till en grov pesto.
  5. När pizzan är klar toppa pizzabitarna med burrata, pesto, ruccola och basilika.