stäng av

Ingredienser

  • 8 Polarpärlan Fullkorn
  • 800 g potatis, gärna en krämig sort
  • dl Västerbottenost
  • dl mjölk
  • msk olivolja
  • ½ krm muskotnöt
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • Valfri korv blanda tex Chorizo, lammkorv och vanlig grillkorv
1
2
3
4
5
2 röster

Pärlan Fullkorn med potatisstomp, Västerbottensost, grillad korv och grönt

Förbered potatisstompet hemma och ta med på utflykten i en mattermos.

Förslag på bröd

Polarpärlan Fullkorn

Ingredienser

  • 8 Polarpärlan Fullkorn
  • 800 g potatis, gärna en krämig sort
  • dl Västerbottenost
  • dl mjölk
  • msk olivolja
  • ½ krm muskotnöt
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • Valfri korv blanda tex Chorizo, lammkorv och vanlig grillkorv

Gör så här

Förbered hemma

  1. Tvätta och skrubba potatisen noga. Koka sedan i saltat vattnen i ca 20 min.
  2. Häll av vattnet från potatisen när den är klar.
  3. Använd en potatisstöt eller en gaffel för att mosa potatisen, tillsätt osten, olivolja, muskot, salt och peppar och blanda.
  4. Rör ner persiljan sist.
  5. Lägg potatisen i en mattermos så den håller värmen.

Ute

  1. Grilla korven och servera med potatisstomp och bröd.