stäng av

Ingredienser

  • 1 förpackning Polarkaka
  • 1 förpackning rökt skinka, hackad, spara gärna lite till garneringen
  • 10 cm hackad purjolök
  • 4 dl créme fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • salt eller örtsalt
  • 1 ask bredbar leverpastej (Arboga)
  • 1 burk Mor Annas smörgåsgurka
1
2
3
4
5
15 röster

Olssons smörgåstårta

Receptbidrag från Natalie Liljedahl.

Ingredienser

  • 1 förpackning Polarkaka
  • 1 förpackning rökt skinka, hackad, spara gärna lite till garneringen
  • 10 cm hackad purjolök
  • 4 dl créme fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • salt eller örtsalt
  • 1 ask bredbar leverpastej (Arboga)
  • 1 burk Mor Annas smörgåsgurka

Gör så här

  1. Blanda ihop lager 1 med hackad rökt skinka, purjolök, 1,5 dl creme fraiche, 1 dl majonnäs, salt eller örtsalt. Blanda ihop och bred ut på Polarkakebotten nummer 1.
  2. Blanda ihop lager 2 med 1 ask leverpastej, 1,5 dl creme fraiche och 1 dl majonnäs. Bred ut på botten nummer 2 och lägg smörgåsgurka på leverpastejröran.
  3. På sista Polarkakelagret kan du breda ut 1 dl creme fraiche för att garneringen ska fästa. Garnera valfritt.

Fler recept med