stäng av

Ingredienser

  • 1 förpackning Jubileumskaka
  • 200 g skinka, gärna en blandning av hälften texmexskinka och hälften pepparskinka
  • 3 skivor kallrökt lax mellan varje lager
  • ½ dl handskalade räkor mellan varje lager
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl philadelhpia färskost
  • 1 dl dill, finhackad
  • salt
  • peppar
  • dl bredbar leverpastej
  • 2 msk hackad bostongurka
  • 1 dl mimosasallad
1
2
3
4
5
0 röster

Mormors favoritblandning

Receptbidrag från Linn Lönnberg.

Ingredienser

  • 1 förpackning Jubileumskaka
  • 200 g skinka, gärna en blandning av hälften texmexskinka och hälften pepparskinka
  • 3 skivor kallrökt lax mellan varje lager
  • ½ dl handskalade räkor mellan varje lager
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl philadelhpia färskost
  • 1 dl dill, finhackad
  • salt
  • peppar
  • dl bredbar leverpastej
  • 2 msk hackad bostongurka
  • 1 dl mimosasallad

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna och bred mellan brödlagren. Lägg också kallrökt lax och handskalade räkor mellan varje lager.
  2. Garnera med till exempel färska tomater, räkor, skinka, paprika, citronskivor, apelsinskivor, knippen av dill och persilja, några salladsblad, några skivor skinka, gurka, ost, vindruvor och några klickar smaksatt creme fraiche. Sidorna av smörgåstårtan kan du breda med gräddfil och sedan trycka fast skivor av gurka.

Fler recept med