stäng av

Ingredienser

  • 10 Jubileumskakor Råg
  • Hummus:
  • 380 g kokta kikärtor
  • 1 viklöksklyfta
  • 2 krm kummin
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk tahini
  • 3 msk olivolja
  • Salt och peppar
  • Rödbetshummus:
  • 250 g kokta kikärtor
  • 200 g kokta rödbetor
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk tahini
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk citronjuice
  • Salt
  • Paprikahummus:
  • 380 g kikärtor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl inlagd grillad paprika
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk tahini
  • 3 msk olivolja
  • Salt och peppar
  • Fetaost- och myntayoughurt:
  • 2 dl grekisk youghurt
  • 100 g smulad fetaost
  • En halv kruka mynta
  • En halv citron
  • Salt och svartpeppar
  • Syrad rödkål:
  • 1/4 dl rödkålshuvud
  • 1 citron
  • Salt och peppar
  • Rostade kikärtor:
  • 100 g kokta kikärtor
  • 1 msk chilipulver
  • salt
  • Topping:
  • 7 mindre falafel
  • 1 dl urkärnade oliver
  • 10 st peperoni
  • Färsk mynta
1
2
3
4
5
2 röster

Minismörgåstårta med hummustrippel och falafel

Maffig och smakrik minismörgåstårta där vi låtit hummusen ta plats, den smaksätts med bland annat rödbeta och paprika. En fräsch myntayoghurt bryter av tårtan som toppas med falafel och peperoni.
Receptet är tillagat på 10 st runda bröd av Jubileumskakor råg. Det blir två minsmörgåstårtor med fem brödkakor per tårta.

Förslag på bröd

Jubileumskakor Råg

Ingredienser

  • 10 Jubileumskakor Råg
  • Hummus:
  • 380 g kokta kikärtor
  • 1 viklöksklyfta
  • 2 krm kummin
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk tahini
  • 3 msk olivolja
  • Salt och peppar
  • Rödbetshummus:
  • 250 g kokta kikärtor
  • 200 g kokta rödbetor
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk tahini
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk citronjuice
  • Salt
  • Paprikahummus:
  • 380 g kikärtor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl inlagd grillad paprika
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk tahini
  • 3 msk olivolja
  • Salt och peppar
  • Fetaost- och myntayoughurt:
  • 2 dl grekisk youghurt
  • 100 g smulad fetaost
  • En halv kruka mynta
  • En halv citron
  • Salt och svartpeppar
  • Syrad rödkål:
  • 1/4 dl rödkålshuvud
  • 1 citron
  • Salt och peppar
  • Rostade kikärtor:
  • 100 g kokta kikärtor
  • 1 msk chilipulver
  • salt
  • Topping:
  • 7 mindre falafel
  • 1 dl urkärnade oliver
  • 10 st peperoni
  • Färsk mynta

Gör så här

Hummusfyllningar

  1. Lägg ingredienserna till vardera hummus i en matberedare och mixa till tre släta röror. Lägg upp de olika fyllningarna i skålar och ställ åt sidan tills montering.

Fetaost- och myntayoghurt

  1. Lägg yoghurt, fetaost och finhackad mynta i en skål, pressa ner citronjuicen och blanda. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen tills montering.

Syrad rödkål

  1. Hyvla rödkålen tunt med en osthyvel, lägg i en bunke, pressa över citronen och salta. Blanda ihop allt och låt stå minst 20 minuter innan servering.

Rostade kikärtor

  1. Rosta kikärtor i en stekpanna med lite olivolja och chilipulver. Rosta tills de fått en härlig färg. Låt dem svalna av innan du garnerar med dem.
  2. Stek sedan falafeln i olivolja så den får en fin yta, låt dem svalna av innan du garnerar med dem.

Montering av de två små smörgåstårtorna:

  1. Lägg ut två bröd bredvid varandra på ett fat eller en skärbräda. Bred ut paprikahummus på bröden. Lägg ytterligare två brödkakor ovanpå och bred på rödbetshummus.
  2. Lägg återigen på två brödkakor och bred på yoghurtröran. Lägg på två brödkakor ovanpå och bred ut hummus. Lägg på de sista två brödkakorna och toppa dem med lite yoghurt.
  3. Dekorera tårtorna med oliver, falafel, pepperoni, syrad rödkål, rostade kikärtor och färsk mynta. Det går bra att göra en större eller mindre variant, med fler lager, eller färre lager – välj dina favoritfyllningar att lägga mellan. Servera genast!