stäng av

Ingredienser

  • 1 paket Polarkaka, 6 halvor
  • 4 dl vispgrädde
  • 8 msk majonnäs
  • 2 finhackade skalade äpplen
  • 15 cm purjolök, finhackad
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • salt
  • 8 finhackade kokta ägg
  • 1 stor tub (250 g) rökt kaviar, typ Kalles
  • 4 msk hackad fryst eller färsk dill
1
2
3
4
5
10 röster

Mammas smörgåstårta

Receptbidrag från Lina Johansson.

Ingredienser

  • 1 paket Polarkaka, 6 halvor
  • 4 dl vispgrädde
  • 8 msk majonnäs
  • 2 finhackade skalade äpplen
  • 15 cm purjolök, finhackad
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • salt
  • 8 finhackade kokta ägg
  • 1 stor tub (250 g) rökt kaviar, typ Kalles
  • 4 msk hackad fryst eller färsk dill

Gör så här

  1. Lägg ut två halvor med Polarkaka på en bricka så det bildar en cirkel.
  2. Gör en tonfiskfyllning genom att vispa 2 dl vispgrädde hårt och blanda med 4 msk majonnäs, 2 finhackade skalade äpplen, 15 cm finhackad purjolök, 2 burkar tonfisk i vatten och en nypa salt. Fördela över brödet och lägg på nästa cirkel av Polarkaka.
  3. Gör en ägg- och kaviarfyllning genom att vispa 2 dl vispgrädde hårt och blanda med 4 msk majonnäs, 8 finhackade kokta ägg, 1 stor tub kaviar, 4 msk hackad fryst eller färsk dill. Fördela över brödet, men spara lite av fyllningen för att breda över kanterna och det översta brödet med.
  4. Lägg nu på den sista brödcirkreln och bred ut den fyllningen du sparat från ägg- och kaviarfyllningen. Plasta hela tårtan med plastfolie och låt vila till nästa dag i kylen.
  5. Dekorera med sallad på kanterna och lax, räkor och ägg på toppen. Eller välj din egen favorittopping!

Fler recept med