stäng av

Ingredienser

  • 6 halvrunda Polarkakor
  • 5 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 250 g tinade crabsticks
  • 2 burkar tonfisk
  • 7 hårdkokta ägg
  • citronsaft
  • dill
  • salt
  • peppar
  • 500 g handskalade räkor
  • 20 skivor valfri skinka
  • 20 skivor valfri ost
  • 20 gurkskivor
  • 20 citronskivor
  • 1 paket böngroddar
1
2
3
4
5
1 röst

Mamma Kajsas leipäkakku

Receptbidrag från Elina Lindgren.

Ingredienser

  • 6 halvrunda Polarkakor
  • 5 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 250 g tinade crabsticks
  • 2 burkar tonfisk
  • 7 hårdkokta ägg
  • citronsaft
  • dill
  • salt
  • peppar
  • 500 g handskalade räkor
  • 20 skivor valfri skinka
  • 20 skivor valfri ost
  • 20 gurkskivor
  • 20 citronskivor
  • 1 paket böngroddar

Gör så här

  1. Gör en fyllning med 3 dl creme fraiche, 1 dl majonnäs, grovhackade crabsticks, avrunnen tonfisk, 3 hårdkokta hackade ägg, citronsaft, dill, salt och peppar.
  2. Lägg ut två skivor Polarkaka så att det blir en cirkel. Fördela 1/2 av fyllningen ovanpå. Fortsätt likadant så att du får två lager med fyllning och ett lager bröd överst.
  3. Bred ut ett lager med 2 dl creme fraiche över hela tårtan.
  4. Stoppa lagom mycket böngroddar på sidorna av tårtan. Skär gurka och citron. Hyvla ost. Toppa tårtan med räkor, ägg, skinka, ost, gurka och citron. Toppa gärna med lite dill eller böngroddar.

Fler recept med