stäng av

Ingredienser

  • 6 halvmånar Polarkaka
  • 4 dl creme fraiche
  • 150 g crabfish, hackad
  • 2 hårdkokta ägg, hackade
  • 2 dl majonnäs
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • ½ dl gräslök
  • 1 burk svart stenbitsrom
  • 200 g räkor
  • ½ gurka
  • 3 ägg till garnering
  • tomater
  • dill
  • persilja
  • smör
1
2
3
4
5
0 röster

Mackatårta

Receptbidrag från Eva-Helen Almqvist.

Ingredienser

  • 6 halvmånar Polarkaka
  • 4 dl creme fraiche
  • 150 g crabfish, hackad
  • 2 hårdkokta ägg, hackade
  • 2 dl majonnäs
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • ½ dl gräslök
  • 1 burk svart stenbitsrom
  • 200 g räkor
  • ½ gurka
  • 3 ägg till garnering
  • tomater
  • dill
  • persilja
  • smör

Gör så här

  1. Blanda ihop lager 1 med 2 dl creme fraiche, crabfish, 2 hackade ägg och 0,5 dl majonnäs.
  2. Blanda ihop lager 2 med röd stenbitsrom, 1 dl creme fraiche, 0,5 dl majonnäs och 0,5 dl gräslök.
  3. Smöra polarkakorna med smör och bred ut lager 1. Lägg på ytterligare ett smörat bröd och lägg på lager 2. Lägg på ytterligare ett smörat bröd.
  4. Blanda 1 dl creme fraiche och 1 dl majonnäs och bred ut på toppen av tårtan.
  5. Garnera med svart stenbitsrom, räkor, gurka, ägg, tomater och dekorera med persilja och dill.

Fler recept med