stäng av

Ingredienser

  • 1 förpackning Jubileumskaka
  • 200 g leverpastej
  • dl bostongurka
  • 2 hårdkokta hackade ägg
  • 200 g hackad crabfish
  • 4 dl creme fraiche
  • dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 1 burk röd stenbitsrom (ca 50 g)
  • ½ dl finhackad gräslök
  • räkor
  • finhackad gurka
  • svart stenbitsrom
  • dillkvistar
1
2
3
4
5
0 röster

Ljuvlig smörgåstårta med curry

Receptbidrag från Maria Karlsson.

Ingredienser

  • 1 förpackning Jubileumskaka
  • 200 g leverpastej
  • dl bostongurka
  • 2 hårdkokta hackade ägg
  • 200 g hackad crabfish
  • 4 dl creme fraiche
  • dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 1 burk röd stenbitsrom (ca 50 g)
  • ½ dl finhackad gräslök
  • räkor
  • finhackad gurka
  • svart stenbitsrom
  • dillkvistar

Gör så här

  1. Lägg två Jubileumskakor i botten. Bred ut leverpastejen på bottenkakorna. Över det breder du sedan ut bostongurkan.
  2. Lägg sedan 2 Jubileumskakor över bottenlagret. Blanda 2 hårdkokta hackade ägg, 200 g hackad crabfish, 2 dl creme fraiche, 1 dl majonnäs och 1 tsk curry och bred ut över brödet.
  3. Lägg ut 2 nya jubileumskakor över det lagret. Blanda röd stenbitsrom med 1 dl creme fraiche, 0,5 dl majonnäs och 0,5 dl finhackad gräslök. Bred ut på Jubileumskakorna.
  4. Till topplager, blanda 1 dl creme fraiche och 1 dl majonnäs. Bred över tårtan.
  5. Garnera med exempelvis räkor, finhackad gurka, svart stenbitsrom samt dillkvistar.
  6. Voilà, njut!

Fler recept med