Tillbaka

Krämig kantarellsoppa med gratinerad Västerbottenssmörgås


Smörgås
Fördela sidfläsk på brödskivorna och strö över osten i ett tjockt lager på varje brödskiva. Gratinera gyllenbruna i ugn på 200 grader ca 12 minuter.

Soppa
Fräs kantarellerna gyllenbruna i olja i en panna, tillsätt övriga ingredienser och koka under lock i 20 minuter. Blanda örter med olivolja. Smaka av soppan med salt och svartpeppar. Strö örtblandningen över.

 

Ingredienser

4 portioner

Smörgås
4 Polarbröd Polarpärlan Fullkorn
8 skivor rökt sidfläsk
2 dl finriven Västerbottensost

Soppa
150 g trattkantareller (eller gula kantareller)
2 dl standardmjölk
6 dl vispgrädde
2 msk färskost
1,5 tsk sambal oelek
3 msk flytande kycklingfond
olja till stekning
salt och svartpeppar
1 dl hackade färska örter, t ex timjan, persilja, oregano
1 msk olivolja