stäng av

Ingredienser

  • 1 hel brödkaka Polarhjärtan
  • Vegoköttbullar:
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 gul lök
  • 2 dl bönor, svarta eller kidney
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • peppar efter smak
  • 1 msk senap
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 1 dl bladpersilja
  • rapsolja eller smör till stekning
  • Röbetssallad med ingefära:
  • 3 kokta rödbetor
  • 2 msk majonäs
  • 2 msk matlagningsyoghurt
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk kapris
  • persilja till servering
  • salt och peppar
1
2
3
4
5
19 röster

Julhjärtan med vegobullar och rödbetssallad

På bilden visas Julhjärtan, en tidigare säsongsprodukt, men det går lika bra att använda Polarhjärtan istället!

Förslag på bröd

Polarhjärtan

Ingredienser

  • 1 hel brödkaka Polarhjärtan
  • Vegoköttbullar:
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 gul lök
  • 2 dl bönor, svarta eller kidney
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • peppar efter smak
  • 1 msk senap
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 1 dl bladpersilja
  • rapsolja eller smör till stekning
  • Röbetssallad med ingefära:
  • 3 kokta rödbetor
  • 2 msk majonäs
  • 2 msk matlagningsyoghurt
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk kapris
  • persilja till servering
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Mixa solrosfröna fint.
  2. Finhacka löken och persiljan och mosa bönorna grovt.
  3. Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av. Låt stå och svälla i 15 min.
  4. Forma smeten till lagom stora bullar och stek dem i rapsolja på medelhög värme tills de fått fin färg.
  5. Tärna rödbetorna och lägg i en skål. Blanda med resten av ingredienserna och smaka av.
  6. Dela brödkakan till fyra små hjärtan.
  7. Klicka ut en matsked av rödbetssalladen på varje Julhjärta. Lägg på en vegoköttbulle, dekorera med lite persilja och servera!