stäng av

Ingredienser

  • 6 halvmånar Jubileumskaka
  • Fyllning 1:
  • 4 dl creme fraiche
  • 3 st avokado
  • krm wasabi paste
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 pressad lime
  • Salt och peppar
  • Fyllning 2:
  • 3 dl majonnäs
  • 5 msk soja
  • 4 msk sriachasås
  • Topping:
  • Snabbinlagd gurka:
  • 1 halv gurka
  • 4 msk risvinäger
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 nypa salt
  • Knaperstekt tofu:
  • 250 g tofu
  • 5 msk soja
  • Dekoration
  • 200 g sashimilax i tunna skivor
  • 3 msk sesamfrön
  • 150 g sojabönor
  • 1 knippe rädisor i tunna skivor
  • Fina groddar, salladsskott eller krasse
1
2
3
4
5
2 röster

Jubileumstårta med japanska smaker

Spännande och nytt sätt att göra smörgåstårta på med härliga smaker från bland annat wasabi, avokado och lime toppad med tofu och sashimi lax.
Receptet är tillagat på sex halvmånar Jubileumskaka, en och en halv förpackning

Förslag på bröd

Jubileumskaka

Ingredienser

  • 6 halvmånar Jubileumskaka
  • Fyllning 1:
  • 4 dl creme fraiche
  • 3 st avokado
  • krm wasabi paste
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 pressad lime
  • Salt och peppar
  • Fyllning 2:
  • 3 dl majonnäs
  • 5 msk soja
  • 4 msk sriachasås
  • Topping:
  • Snabbinlagd gurka:
  • 1 halv gurka
  • 4 msk risvinäger
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 nypa salt
  • Knaperstekt tofu:
  • 250 g tofu
  • 5 msk soja
  • Dekoration
  • 200 g sashimilax i tunna skivor
  • 3 msk sesamfrön
  • 150 g sojabönor
  • 1 knippe rädisor i tunna skivor
  • Fina groddar, salladsskott eller krasse

Gör så här

Fyllning 1

  1. Klyv avokadon, tag bort kärnan, gröp ur fruktköttet. Riv ingefäran och lägg sedan alla ingredienserna i en bunke. Mixa samman med en stavmixer till en slätare kräm. Täck med plastfolie och ställ i kylen tills monteringen.

Fyllning 2

  1. Blanda samman majonnäs, soja och srirachasås i en skål, smaka eventuellt av med salt.

Snabbinlagd gurka:

  1. Hyvla gurkan tunt, lägg i en bunke och strö över lite salt och blanda. Låt stå så i ca 10 min och skölj sedan av gurkan och lägg i en skål. Häll på risvinäger och sesamolja och blanda samman. Låt stå i kylen tills det är dags för att garnera smörgåstårtan.

Knaperstekt tofu:

  1. Skär ned tofun i mindre tärningar, stek den i en varm panna i lite olja, häll på sojan och stek tills tofun fått en fin yta ca 5-10 min. Lägg åt sidan för att svalna.

Montering:

  1. Lägg ut två halvmånar bröd till en rund tårtbotten på ett fat. Bred ut hälften av fyllning 1. Lägg på nästa lager bröd och bred på fyllning 2. Toppa med sista lagret bröd och bred ut det sista av avokadokrämen (fyllning 1). Lägg på ingredienserna till toppingen i ett fint mönster, servera genast.