Jubileumskakor råg med avokado och pesto
Den här mackan är perfekt att göra om du får en klick pesto över, supergott pålägg med avokado och nötter! Har du inte färskost hemma går det bra att blanda peston med Crème Fraiche eller keso.

Förslag på bröd
Jubileumskakor Råg
Ingredienser
- 1 Jubileumskakor Råg
- 2 msk färskost (eller använd smaksatt färskost med pesto)
- 1 msk pesto
- ½ avokado
- 6 skivor gurka
- 1 msk valfria nötter eller frön, t ex pumpakärnor och pinjenötter
Gör så här
- Blanda färskost och pesto till en smidig röra och bred ut på brödskivan. Spara gärna några droppar pesto till topping.
- Skiva avokadon. Lägg på gurkskivor och avokadoskivor på smörgåsen, klicka över några droppar pesto (eller olivolja, går lika bra) och strö över nötter.
Tips
- Gör du smörgåsen en stund i förväg är ett tips att droppa lite citron eller lime på avokadoskivorna så behåller de sin fina gröna färg längre.