stäng av

Ingredienser

  • 3 Polarhjärtan
  • 80 g färskost, naturell
  • 2 msk majonäs
  • 1 dl räkor, hackade (spara 5-7 st hela räkor till garnering)
  • 1 msk hackad rödlök
  • 2 msk dill, hackad (spara en dillkvist till garnering)
  • ½ tsk citronsaft
  • 10 g röd rom
  • ½ röd paprika, hackad
  • 1 salladsblad
1
2
3
4
5
144 röster

Hjärtbakelser på Polarhjärtan

Recept skapat av Ida Jerrevik

Denna går att göra både som en enskild bakelse, eller som en hel smörgåstårta! Receptet ger en bakelse.

Förslag på bröd

Polarhjärtan

Ingredienser

  • 3 Polarhjärtan
  • 80 g färskost, naturell
  • 2 msk majonäs
  • 1 dl räkor, hackade (spara 5-7 st hela räkor till garnering)
  • 1 msk hackad rödlök
  • 2 msk dill, hackad (spara en dillkvist till garnering)
  • ½ tsk citronsaft
  • 10 g röd rom
  • ½ röd paprika, hackad
  • 1 salladsblad

Gör så här

  1. Börja med att göra en grundröra med färskost och majonnäs som du sedan smaksätter. 1/3 av grundröran blandar du med hackade räkor, rödlök, dill och citronsaft. 1/3 av grundröran blandar du med rom och hackad paprika och 1/3 av röran blandar du med hackad dill.
  2. Lägg ett Polarhjärta på ett fat, bred ut räkröran på första lagret. På med ett hjärta till och bred ut romröran som lager två. Lägg på ett salladsblad innan sista hjärtat läggs dit. Bred på toppingen och dekorera runt bakelsen med hackad röd paprika och lägg räkor i mitten. Dekorera med en dillkvist.
  3. Tips! Vill du göra en hel tårta för fyra personer behöver du inte dela brödkakan i hjärtan först utan du kan fyrdubbla mängderna och bre ut rörorna över hela brödkakan istället. Eller så gör du flera små bakelser så blir det lättare att dela!