stäng av

Ingredienser

  • Jubileumskaka
  • mjölk
  • 1 stor ask mjukost, hushållsost med starkare smak
  • grillkrydda
  • 150 g hackad skinka
  • 6 hackade hårdkokta ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • kaviar efter smak
  • garnera med skinka, ägg, räkor, gurka, vindruvor och dillkvistar
1
2
3
4
5
0 röster

Helenas smörgåstårta

Receptbidrag från Katarina Eriksson.

Ingredienser

  • Jubileumskaka
  • mjölk
  • 1 stor ask mjukost, hushållsost med starkare smak
  • grillkrydda
  • 150 g hackad skinka
  • 6 hackade hårdkokta ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • kaviar efter smak
  • garnera med skinka, ägg, räkor, gurka, vindruvor och dillkvistar

Gör så här

  1. Lägg två halvmånar Jubileumskaka mot varandra, skeda över lite mjölk för att mjuka upp bottnarna. Bred på en halv stor ask mjukost hushållsost med starkare smak, krydda med grillkrydda. Häll över hackad skinka, ca 150 g.
  2. Nästa lager, två skivor Jubileumskaka, som skedas med mjölk. Bred på den andra halvan av asken med mjukost och krydda med grillkrydda. Häll över hackade hårdkokta ägg, ca 6 stycken. Avsluta med ett lager jubileumskaka. Plasta gärna in och låt stå i kylen ett dygn.
  3. Vispa 3 dl grädde och häll i kaviar, typ Kalles, efter smak, bred runt tårtan.
  4. Garnera ordentligt med t ex skinka, ägg, räkor, gurka, vindruvor och dillkvistar. Runtom tårtan kan du gärna ha tunna skivor gurka.

Fler recept med