stäng av

Ingredienser

  • Jubileumskaka
  • dl creme fraiche
  • majonnäs efter smak
  • 1 storpack rökt smörgåsskinka
  • tonfiskburkar
  • leverpastej
  • bostongurka
  • isbergssallad
  • tomat
  • gurka
  • ägg
  • räkor
1
2
3
4
5
0 röster

Gretas smörgåstårta

Receptbidrag från Johanna Vattnedahl.

Ingredienser

  • Jubileumskaka
  • dl creme fraiche
  • majonnäs efter smak
  • 1 storpack rökt smörgåsskinka
  • tonfiskburkar
  • leverpastej
  • bostongurka
  • isbergssallad
  • tomat
  • gurka
  • ägg
  • räkor

Gör så här

  1. Blanda 5–6 dl creme fraiche med majonnäs efter smak, snåla inte. Lägg i ett storpack rökt smörgåsskinka och 3–4 tonfiskburkar. Blanda.
  2. Lägg röran på första lagret bröd. Bred ett ordentligt lager leverpastej över och sedan bostongurka så de täcker pastejen.
  3. På med de översta halvmånarna och bred på creme fraicheröran igen. Täck med plast, helst till dagen efter, då är den som bäst.
  4. Dekorera med isbergssallad, tomat, gurka, ägg och räkor.

Fler recept med