stäng av

Ingredienser

  • 8 halvor Polarkakor
  • 2 kokta och hackade ägg
  • 200 g finhackad crabfish eller krabba
  • 4 dl creme fraiche
  • dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • ½ dl finhackad gräslök
  • 2 dl finhackad dill eller persilja
  • skivad gurka till tårtsidorna
  • 200 g skalade räkor
  • 1 burk svart stenbitsrom
  • 200 g finhackad gurka
  • dillkvistar
  • kokt ägg hackat eller skivat
  • skinka
1
2
3
4
5
14 röster

Giggis smörgåstårta

Receptbidrag från Gülay Alkan.

Ingredienser

  • 8 halvor Polarkakor
  • 2 kokta och hackade ägg
  • 200 g finhackad crabfish eller krabba
  • 4 dl creme fraiche
  • dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • ½ dl finhackad gräslök
  • 2 dl finhackad dill eller persilja
  • skivad gurka till tårtsidorna
  • 200 g skalade räkor
  • 1 burk svart stenbitsrom
  • 200 g finhackad gurka
  • dillkvistar
  • kokt ägg hackat eller skivat
  • skinka

Gör så här

  1. Blanda fyllning 1 med 2 hackade och kokta ägg, 200 g finhackad crabfish eller krabba, 2 dl creme fraiche, 1 dl majonnäs och 1 tsk curry.
  2. Blanda fyllning 2 med 1 burk röd stenbitsrom, 1 dl creme fraiche 0,5 dl majonnäs och gräslök.
  3. Lägg ut bröden och bred ut fyllning 1 på första lagret. Lägg på ytterligare bröd.
  4. Bred på fyllning 2 på andra lagret och lägg på nya bröd.
  5. Tredje lagret bröd får fyllning nummer 1. Lägg därpå ytterligare ett lager bröd.
  6. Blanda 1 dl creme fraiche och 1 dl majonnäs blandas bred över tårtan. 1–2 dl finhackad dill eller persilja strös på kanten runt tårtan. Lägg gärna gurkskivor runt om kanterna på tårtan.
  7. Garnera med 200 gram skalade räkor eller mer, 1 burk svart stenbitsrom, 200 g finhackad gurka, dillkvistar, kokt ägg som är hackat eller skivat och lite skinka. Det går också att garnera med lax, ostskivor, vindruvor eller kalkonskinka. Bara fantasin sätter gränser.
  8. Tips! Gör smörgåstårtan dagen innan och garnera några timmar innan servering.

Fler recept med