stäng av

Ingredienser

  • 6 halvmånar Polarkaka
  • Grundfyllning:
  • 300 g färskost
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl creme fraiche
  • Fyllning 1:
  • 7 ägg
  • salt
  • Fyllning 2:
  • 100 g rökt kalkon (smörgåspålägg)
  • 1 paprika
  • salt och svartpeppar
  • Topping:
  • ½ gurka
  • ros
1
2
3
4
5
20 röster

Frukosttårta med gurka och kalkon

Recept skapat av Ida Jerrevik

Den här tårtan vill vi ska likna en prinsesstårta och kännas lika festlig! För visst låter det mysigt att bli uppvaktad med en fin frukosttårta på sängen på födelsedagen?

Receptet är tillagat på sex halvmånar, 1 påse Polarkaka.

Förslag på bröd

Polarkaka

Ingredienser

  • 6 halvmånar Polarkaka
  • Grundfyllning:
  • 300 g färskost
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl creme fraiche
  • Fyllning 1:
  • 7 ägg
  • salt
  • Fyllning 2:
  • 100 g rökt kalkon (smörgåspålägg)
  • 1 paprika
  • salt och svartpeppar
  • Topping:
  • ½ gurka
  • ros

Gör så här

Grundfyllning

  1. Börja med att koka äggen till fyllning 1.
  2. Medan äggen kokar gör du en grundfyllning som du sedan använder som bas i både fyllningar och topping. Rör ihop färskost, majonnäs och creme fraiche som du sedan smaksätter. Blanda försiktigt så den inte blir för lös.

Fyllning 1

  1. Hacka äggen och blanda med 1/3 av grundröran och smaka av med salt.

Fyllning 2

  1. Hacka kalkonen och paprikan i mindre bitar. Blanda med 1/3 av grundröran och smaka av med salt och peppar

Montering

  1. Lägg ut två halvmånar bröd till en rund tårtbotten på ett fat. Bred på röran med ägg, dvs fyllning 1.
  2. Lägg på nästa lager bröd och bred ut kalkonröran, dvs fyllning 2.
  3. Lägg på ytterligare ett lager bröd och toppa med resten av grundfyllningen.

Topping/dekor

  1. Skiva gurkan i tunna skivor och dekorera tårtan med dessa, sätt gärna en ros i mitten för lite extra fint
  2. Tips! Tårtan håller sig väldigt bra i kylen och går bra att förbereda t ex kvällen innan och du ska servera den dagen efter. Vill du förbereda tårtan redan dagen före, gör då klart alla fyllningar och fyll lagren men vänta med dekoren till strax före servering.