stäng av

Ingredienser

  • 4 Polarpärlan Vete
  • 4 skivor bacon
  • 1 dl riven ost
  • 4 ägg
  • 6 cocktailtomater
  • 1 msk hackad gräslök
  • salt och peppar
1
2
3
4
5
1 röst

Frukostpizza med ägg och bacon

Recept skapat av Ida Jerrevik

Detta är ett superbra tips, gör varma frukostpizzor av dina vanliga frukostmackor, gott och kul med variation. Testa dig fram till vad som blir din favorit – glöm inte osten!

Förslag på bröd

Polarpärlan Vete

Ingredienser

  • 4 Polarpärlan Vete
  • 4 skivor bacon
  • 1 dl riven ost
  • 4 ägg
  • 6 cocktailtomater
  • 1 msk hackad gräslök
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Förstek bacon ca 10 minuter i 175 grader i ugn på bakplåtspapper.
  2. Lägg under tiden ut 4 bröd på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Strö över riven ost och gör en liten grop i osten på alla bröd.
  4. Knäck ett ägg i taget försiktigt i den lilla gropen. Salta och peppra efter smak.
  5. Ta ut baconskivorna och lägg ovanpå äggen.
  6. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter eller tills äggen är lagom krämiga.
  7. Skär tomaterna i halvor och hacka gräslök.
  8. Ta ut de färdiga mackorna ur ugnen och toppa med tomater och gräslöken.

Tips

  1. Det här receptet blir gott med bacon men vill du göra en vegetarisk variant så blir det minst lika gott att ta fram lite sälta med hjälp av t ex fetaost. Vårt tips är då att toppa ost och ägg med smulad fetaost och tomaterna innan du gräddar i ugnen. Sen toppar du med klippt gräslök när pizzorna är klara. Mums!