stäng av

Ingredienser

  • 2 förpackningar Jubileumskaka
  • 6 dl majonnäs
  • dl vispgrädde
  • 1 stor burk fruktcocktail
  • ½ tsk socker
  • 1 gräddpastej
  • 3 msk bostongurka
  • dl matlagningsgrädde
  • 300 g rökt skinka i bit
  • 1 liten gul lök eller en halv stor lök
  • salt
  • peppar
  • 8 skivor rökt skinka
  • 7 skivor saltrulle
  • 2 tuber pepparrotsvisp
  • 7 skivor rostbiff
  • 2 dl remoulad
  • dl rostad lök
  • 7 babyplommontomater
  • 14 skivor gurka
  • 7 skivor apelsin
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 kruka sallad
1
2
3
4
5
2 röster

Fridas skinktårta

Receptbidrag från Frida Sirel.

Ingredienser

  • 2 förpackningar Jubileumskaka
  • 6 dl majonnäs
  • dl vispgrädde
  • 1 stor burk fruktcocktail
  • ½ tsk socker
  • 1 gräddpastej
  • 3 msk bostongurka
  • dl matlagningsgrädde
  • 300 g rökt skinka i bit
  • 1 liten gul lök eller en halv stor lök
  • salt
  • peppar
  • 8 skivor rökt skinka
  • 7 skivor saltrulle
  • 2 tuber pepparrotsvisp
  • 7 skivor rostbiff
  • 2 dl remoulad
  • dl rostad lök
  • 7 babyplommontomater
  • 14 skivor gurka
  • 7 skivor apelsin
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 kruka sallad

Gör så här

  1. Pastejröra: Vispa samman gräddpastej, bostongurka och matlagningsgrädde med elvisp till en bredbar, jämn röra.
  2. Fruktsallad: Häll fruckcocktailen i sil och låt rinna av i 30 minuter. Vispa vispgrädden hårt. Blanda fruktcocktailen med 1 dl majonnäs, vänd sedan ned grädden. Smaka eventuellt av med lite socker.
  3. Skinklöksallad: Dela skinkan i mindre bitar och kör den i matberedare tills den är ett fint smul. Finhacka löken. Blanda samman skinka, lök och 300 g majonnäs till en röra. Smaka eventuellt av med salt och peppar, beroende på hur salt skinka du använt.
  4. Montering: Lägg 2 halvmånar Jubileumskaka i botten som en rundel. Bred på pastejröran. Lägg på ett nytt lager bröd – lägg skarvarna omlott och fördela fruktsalladen ovanpå.
  5. Lägg på ett tredje lager bröd och bred på skinklökröran i ett jämt lager. Toppa med ett sista lager bröd och klä sen in hela tårtan i ett tunt lager majonnäs. Plasta hela tårtan med plastfilm och låt stå i kyl till dagen efter – viktigt!
  6. Dekorering: Ta bort plastfilmen och lägg ett lager rökt skinka på hela toppen. Fördela saltrulle och rostbiff som strutar i 6 grupper på ovansidan, och 1 grupp i mitten. Lägg remoulad och rostad lök i rostbiffen och pepparrotsvisp i saltrullen. Dekorera varje grupp med gurkapelsinsnurra, delad babyplommontomat och en kvist bladpersilja. Kläm fast salladsblad längs kanten på tårtan.

Fler recept med