stäng av

Ingredienser

  • 2 förpackningar Polarkaka
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 dl creme fraiche
  • 300 g Kalles kaviar
  • 1 tub Kavli lättmajonnäs 275 g
  • 1 gul lök
  • 3 burkar tonfisk i vatten
  • gurka
  • tomat
  • kokt ägg
  • räkor
  • citron
  • färsk dill
  • ost
  • källarrökt skinka
  • vindruvor
  • ärtskott
  • färsk persilja
1
2
3
4
5
0 röster

Fiddes dröm

Recept: Fidde Gunnarsson.

Ingredienser

  • 2 förpackningar Polarkaka
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 dl creme fraiche
  • 300 g Kalles kaviar
  • 1 tub Kavli lättmajonnäs 275 g
  • 1 gul lök
  • 3 burkar tonfisk i vatten
  • gurka
  • tomat
  • kokt ägg
  • räkor
  • citron
  • färsk dill
  • ost
  • källarrökt skinka
  • vindruvor
  • ärtskott
  • färsk persilja

Gör så här

  1. Vispa grädden hårt, blanda i creme fraiche, 1 finhackad gul lök, 3 burkar tonfisk som runnit av. Smula ned tonfisken med gaffel, häll i hela tuben kaviar och hela tuben majonnäs. Blanda. Lägg ut 2 skivor Polarkaka så de bildar en cirkel, bred på röran, fortsätt så med alla brödskivor så att tårtan blir sex våningar hög. Bred till slut ut röra runt om. Plasta in och låt stå över natten. Dagen efter kan du garnera tårtan med skivad gurka runt. Garnering alternativ 1: Skiva kokt ägg och lägg på, klicka ut lite majonnäs (då behöver mer köpas). Lägg på räkor, klyftad tomat, färsk dill och skivad citron. Garnering alternativ 2: Rulla ostskivor och källarrökt skinka i skivor. Lägg varannan skiva uppe på. Lägg ut klyftad tomat, vindruvor, färsk persilja och ärtskott. Smaklig måltid – en vinnare varje gång!

Fler recept med