stäng av

Ingredienser

  • 6 halvmånar av Polarbröds Jubileumskaka
  • 600 g färskost
  • 2 msk majonnäs
  • 3 dl creme fraiche
  • msk färsk citronsaft
  • salt
  • peppar
  • 200 g kallrökt lax
  • 4 msk hackad gräslök
  • 200 g skinka
  • 1 hackad rödlök
  • 4 msk dill
  • 2 msk tångkorn
  • babyspenat
  • physalis
  • tunna strimlor av mango
  • kallrökt lax rullade som rosor
  • gräslöksstrån
1
2
3
4
5
0 röster

Festtårta

Receptbidrag från Sofia Nilsson.

Ingredienser

  • 6 halvmånar av Polarbröds Jubileumskaka
  • 600 g färskost
  • 2 msk majonnäs
  • 3 dl creme fraiche
  • msk färsk citronsaft
  • salt
  • peppar
  • 200 g kallrökt lax
  • 4 msk hackad gräslök
  • 200 g skinka
  • 1 hackad rödlök
  • 4 msk dill
  • 2 msk tångkorn
  • babyspenat
  • physalis
  • tunna strimlor av mango
  • kallrökt lax rullade som rosor
  • gräslöksstrån

Gör så här

  1. Gör en grundfyllning med färskost, majonnäs, creme fraiche, färsk citronsaft, salt och peppar.
  2. Fyllning 1: Blanda kallrökt lax och hackad gräslök med en tredjedel av grundfyllningen.
  3. Fyllning 2: Blanda skinka, rödlök, dill och tångkorn med en tredjedel av grundfyllningen.
  4. Lägg fyllningarna på varsitt lager bröd av tårtan.
  5. Sista delen av Grundfyllningen breds ut på det tredje brödlagret – spritsa fina mönster.
  6. Garnera väldigt rent, bara i ytterkanten samt i centrum av tårtan. Använd gärna babyspenat, physalis, tunna strimlor av mango, kallrökt lax rullade som rosor och gräslöksstrån.

Fler recept med