stäng av

Ingredienser

  • 8 brödkakshalvor av Jubileumskaka
  • 1 ask bredbar leverpastej, 400 g
  • 1 ask skaldjursröra (ishavs-, räk-, lax- eller smögenröra)
  • 1 stor burk med avrunnen fruktcocktail
  • 4 dl creme fraiche
  • 4 dl majonnäs
  • 8 skivor rökt skinka, delas
  • 8 skivor ost, delas
  • 5 kokta och skivade ägg
  • 8 cocktailtomater, delas
  • 16 små köttbullar, delas
  • 150 g räkor
  • gurkskivor
  • ett par nävar ostbågar som krossas till fint smul
1
2
3
4
5
2 röster

Ellas jubileumstårta

Recept: Mirella Udelius.

Ingredienser

  • 8 brödkakshalvor av Jubileumskaka
  • 1 ask bredbar leverpastej, 400 g
  • 1 ask skaldjursröra (ishavs-, räk-, lax- eller smögenröra)
  • 1 stor burk med avrunnen fruktcocktail
  • 4 dl creme fraiche
  • 4 dl majonnäs
  • 8 skivor rökt skinka, delas
  • 8 skivor ost, delas
  • 5 kokta och skivade ägg
  • 8 cocktailtomater, delas
  • 16 små köttbullar, delas
  • 150 g räkor
  • gurkskivor
  • ett par nävar ostbågar som krossas till fint smul

Gör så här

  1. Börja med att röra ihop majonnäsen med creme fraichen. Tag 2 dl av blandningen till den avrunna cocktailfrukten och blanda ihop i en skål – nu har du en mimosasallad! Använd den till lager nummer 2. Två bröd läggs ihop så det blir en rundel. Tänk på att förskjuta skarven på bröden så att de inte hamnar på samma ställe i dom olika lagren. På första lagret breds leverpastejen. På nästa mimosan och på sista lagret breds skaldjursröran. Sista två brödkakorna blir som ett lock. Resterande av majonnäsblandningen smetas ut över hela tårtan. Nu ska ostbågskrosset fördelas på kanterna, runt om – och det är ett kladdigt jobb! Äggskivorna läggs omlott runt kanten, jag brukar strunta i skivorna med bara det vita. Rulla ost- och skinkskivorna till små strutar, lägg varannan runt om. Räkorna hälls i mitten och köttbullehalvorna läggs som en krans. Lägg en cocktailtomathalva på alla skinkrullar. Garnera med en gurkros. Gör tårtorna en dag i förväg så att de hinner gotta till sig.

Fler recept med