stäng av

Ingredienser

  • 8 Rågkaka
  • 4 portabellosvampar
  • 4 salladsblad
  • 1 stor morot
  • 3 + 3 msk rapsolja
  • 1 + 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • ½ tsk salt
  • 2 tomater
  • 4 msk majonnäs
1
2
3
4
5
10 röster

Club sandwich med portabellosvamp och morotsbacon

Förslag på bröd

Rågkaka

Ingredienser

  • 8 Rågkaka
  • 4 portabellosvampar
  • 4 salladsblad
  • 1 stor morot
  • 3 + 3 msk rapsolja
  • 1 + 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • ½ tsk salt
  • 2 tomater
  • 4 msk majonnäs

Gör så här

Morotsbacon

  1. Sätt ugnen på 160 C° varmluft.
  2. Blanda en tsk rökt paprikapulver, salt och vitlökspulver med 3 msk rapsolja.
  3. Skala moroten och hyvla den med en mandolin eller potatisskalare.
  4. Pensla dem med kryddoljan på båda sidorna och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i ugn i ca 15 minuter.

Fyllning

  1. Ansa svampen och pensla med 3 msk rapsolja. Salta och peppra och lägg på grillen med ovansidan ner.
  2. Grilla i 10-15 minuter eller tills den är genomstekt och har fin färg.
  3. Blanda majonnäsen med 1 tsk rökt paprikapulver. Skiva tomaterna och skölj salladen.
  4. Rosta rågkakorna en stund på grillen. Bred paprikamajonnäs på hälften av dem, lägg på sallad, tomat, portabellosvamp och morotsbacon.
  5. Toppa med lite extra paprikamajonnäs och resterande rågkakor. Servera med coleslaw och regnbågssallad.

Coleslaw

  1. Strimla 150 g rödkål, en morot och ett grönt äpple.
  2. Blanda ihop 1 dl matlagningsyoghurt, 0,5 dl majonnäs, 1 tsk fransk senap och 1 msk äppelcidervinäger. Salta och peppra.
  3. Blanda grönsaker och dressing. Låt stå innan servering.

Regnbågssallad

  1. Blanda ihop 200 g sallad, 1 skivad morot, 4 skivade rädisor, 10 körsbärstomater i olika färger, 3 msk blandade frön, en halv skivad rödlök och en skivad röd paprika.
  2. Ringla 4 msk olivolja och pressa en halv citron över salladen. Salta och peppra.