stäng av

Ingredienser

  • 8 Vetekaka
  • 3 tomater
  • 3 stycken grillostar
  • ½ dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm oregano
  • 4 msk majonnäs
  • 8 salladsblad
  • 1 dl rödbetsgroddar
  • 2 stycken zucchini
1
2
3
4
5
17 röster

BLT med grillost och grönsaker

Förslag på bröd

Vetekaka

Ingredienser

  • 8 Vetekaka
  • 3 tomater
  • 3 stycken grillostar
  • ½ dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm oregano
  • 4 msk majonnäs
  • 8 salladsblad
  • 1 dl rödbetsgroddar
  • 2 stycken zucchini

Gör så här

  1. Häll olivoljan i en liten skål. Pressa i vitlöken och tillsätt oreganon.
  2. Skiva zucchinin på längden och pensla skivorna med den smaksatta olivoljan. Salta och peppra. Grilla zucchinin tills den fått färg, ca tre minuter på varje sida, och ställ åt sidan.
  3. Skiva grillosten och pensla med resten av olivoljan. Grilla osten tills den fått färg, ca en minut på varje sida. Skiva tomaten och skölj salladen. Rosta bröden på grillen en stund.
  4. Bred varje vetekaka med majonnäs. Lägg på sallad, tomat, groddar, zucchini och ost och lägg på fyra av skivorna och toppa med de resterande vetekakorna. Dela och stick ner en grillpinne i varje macka.
  5. Servera med Pimientos de padron.

Pimentos de padron

  1. Ställ en stekpanna på grillen, häll i 0,5 dl olivolja. Tillsätt paprikorna när oljan blivit varm. Stek eller grilla till de mörknar och sjunker ihop.
  2. Strö över flingsalt och servera.