stäng av

Ingredienser

  • 4 skivor Polarbröd Vetekaka
  • 2 dl räkor
  • 250 g kallrökt lax
  • dl vispad creme fraiche
  • 125 g creme cheese
  • 100 g creme cheese med örter
  • dill, finhackad
  • gräslök, finhackad
  • rödlök, finhackad
  • citron
  • salt
  • peppar
1
2
3
4
5
0 röster

Bästa smörgåstårtan

Receptbidrag från Elise Ye.

Ingredienser

  • 4 skivor Polarbröd Vetekaka
  • 2 dl räkor
  • 250 g kallrökt lax
  • dl vispad creme fraiche
  • 125 g creme cheese
  • 100 g creme cheese med örter
  • dill, finhackad
  • gräslök, finhackad
  • rödlök, finhackad
  • citron
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tårtan består av två olika fyllningar.
  2. Räkfyllning: Hacka räkorna och blanda med 0,5 dl vispad creme fraiche och 50 gram creme cheese. Tillsätt hackad gräslök och dill och smaka av med citron salt och peppar.
  3. Laxfyllning: Hacka laxen i bitar och spara någon skiva till garnering. Rör nd laxen i örtcremecheesen. Tillsätt 0,5 dl vispad creme fraiche, rödlök och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bygg tårtan: Börja med att stryka på ett lager laxfyllning på det första brödet. Andra lagret har räkröra på och tredje har laxröra igen. Avsluta med det fjärde brödet på toppen.
  5. Vispa ihop resterande creme fraiche och creme cheese och stryk över tårtan.
  6. Dekorera tårtan med hyvlad gurka eller ärtskott. Rulla ihop de sparade lax skivorna och lägg på toppen. Skiva citron tunt och gör ett hack så de kan ställa sig eller låt kreativiteten flöda och pynta den med allt du tycker är gott!

Fler recept med