stäng av

Ingredienser

  • 2 paket Jubileumskaka
  • 1 tub baconost från Kavli
  • 5 hg finhackad skinka
  • dl creame fraiche
  • 2 msk sweet chilli, eller önskad mängd
  • skinka
  • 1 rödlök
  • salt
  • peppar
  • majonnäs efter smak
1
2
3
4
5
11 röster

Annie’s sweet’n chilling

Receptbidrag från Annie Björklund.

Ingredienser

  • 2 paket Jubileumskaka
  • 1 tub baconost från Kavli
  • 5 hg finhackad skinka
  • dl creame fraiche
  • 2 msk sweet chilli, eller önskad mängd
  • skinka
  • 1 rödlök
  • salt
  • peppar
  • majonnäs efter smak

Gör så här

  1. Lägg ihop Jubileumskakor så de bildar en cirkel. Varva dem vartannat lager så glipan mellan de två halvorna ligger korsad.
  2. Lager 1: Stryk ut baconost och strössla över med finhackad skinka. Spara lite skinka till garneringen.
  3. Lager 2: Blanda en skinkröra med 2–3 dl creame fraiche, skinka, 1 rödlök, lits sweet chilli, salt och peppar.
  4. Lägg på ytterligare ett lager bröd, fukta en bakduk och täck över och låt botten stå i kylskåp över natten, helst många timmar så tårtan hinner gotta ihop sig.
  5. Dagen efter: Blanda creme fraiche och majonnäs efter smak och smeta ut det över hela toppen.
  6. Nu kan du garnera med till exempel skinka, vindruvor, ost, gurka och tomater – beroende på säsong eller tillfälle.

Fler recept med