stäng av

Ingredienser

  • 6 halvmånar Jubileumskaka
  • 300 g hackad rökt bog
  • 5 kokta ägg, hackade
  • 2 dl hackad smörgåsgurka
  • 2 msk chilisås
  • 4 dl majonnäs
  • 2 dl vispad grädde
  • 2 burkar cocktailbär, mosade
1
2
3
4
5
0 röster

Anettes smörgåstårta

Ingredienser

  • 6 halvmånar Jubileumskaka
  • 300 g hackad rökt bog
  • 5 kokta ägg, hackade
  • 2 dl hackad smörgåsgurka
  • 2 msk chilisås
  • 4 dl majonnäs
  • 2 dl vispad grädde
  • 2 burkar cocktailbär, mosade

Gör så här

  1. Blanda den hackade bogen med ägg, smörgåsgurka, chilisås, 2dl majonnäs och 1 dl vispad grädde. Bred röran på det första lagret Jubileumskaka. Spara en del av röran till toppen av tårtan.
  2. Blanda de mosade cocktailbären med 2 dl majonnäs och 1 dl vispad grädde. Bred röran på lager två.
  3. Överst på tårtan lägger du ett tunt lager av bogröran.
  4. Blanda majonnäs och vispad grädde och bred över tårtans sidor. Kläd sidorna med skivad färsk gurka.
  5. Överst täcks allt med salladsblad, ostskivor, rökt skinka, ägg i skivor, räkor, apelsinskivor och dill.

Fler recept med