• Våra medarbetare

  Polarbrod_medarbetare4Anders Nilsson
  –  maskinoperatör med många år i bageriet

  Som maskinoperatör är jag ansvarig för att ställa i ordning maskinerna när vi byter bröd på linjen. Maskinerna ska ställas in, justeras, ibland byggas om och rätt påsar ska tas fram.

  För sexton år sedan började jag i lördagsstädet på Polarbröd i Älvsbyn. Sen har jag jobbat i packen, trågen, på lagret, i kartongrummet och nu är jag maskinoperatör sedan fyra år tillbaka.

  Anders jobbar treskift och trivs bra med det. Det blir en vana att jobba skift och det kan vara skönt att hinna göra saker på vardagarna som man inte hinner om man jobbar åtta till fem, säger Anders.

  Det är roligaste med Polarbröd är nog människorna. Här träffar man alla typer och det trivs jag med. Sen tycker jag att jag ständigt lär mig nya saker. Jag lär mig nya maskiner. Vi bygger om och bygger nytt, det står aldrig still.

  Jag har jobbat här så länge och har sett produkter komma och gå, trender likaså. Polarbröd har alltid varit duktiga på att anpassa sig till nya situationer och att hitta nya vägar att ta sig framåt. Företaget ligger i framkant i sitt tänkande. Man investerar mycket i verksamheten och jobbar väldigt långsiktigt och hållbart både vad gäller resurser och personal.

  Om tio år tror jag att Polarbröd är det ledande och mest klimatsmarta bageriet i Sverige, säger Anders.

   

  Polarbrod_medarbetare5

  Andreas Södergren
  – operatör med koll på maskineriet

  Andreas Södergren jobbar som maskinoperatör på Polarbröd i Älvsbyn sedan femton år tillbaka.

  Jag jobbar med brödbyten på linjen och ansvarar för att produktionsutrustningen är rätt inställd utifrån den produkt som bakas. Jag gör funktionskontroll av metalldetektorer och avhjälper fel på packmaskiner, ställer in och justerar räkneverk och banverk. Det är mitt ansvar att se till att allt flyter på så bra som möjligt, säger Andreas.

  Arbetsmiljön i bageriet är god men kan ibland vara lite högljudd.

  Jag tycker Polarbröd är en generös arbetsgivare. Här i Älvsbyn har vi till exempel eget gym, vi har friskvårdstimme och friskvårdspeng, det peppar mig att hålla igång. Friskvården syftar till att stärka hälsan och minska sjukskrivningarna för oss anställda – bra för företaget och bra för mig.

  Jag tycker Polarbröd har en stark vilja att ständigt utvecklas och förbättras. Polarbröd jobbar hela tiden med att ta fram nya intressanta produkter och investerar kontinuerligt i verksamheten för att för att förbättra den. Jag tycker att Polarbröd är en intressant arbetsplats och jag känner att min arbetsgivare lyssnar på mig som individ. Här finns det möjlighet att utvecklas.

   

  ErikEErik Enholm
  – Processingenjör som gillar mekano
  Jag leder arbetet när vi implementerar nya installationer i bagerierna. Det är lite som att jobba med vuxen-mekano, säger Erik som är civilingenjör och har pluggat på Luleå Tekniska Universitet med inriktning maskinteknik.

  Vi jobbar i projekt och det allra roligaste med mitt jobb är när vi jobbar tillsammans i en grupp för att lösa en uppgift. Det kan vara intensivt och väldigt givande, säger Erik. Polarbröd är ett familjeföretag där det är korta beslutsvägar och snabba puckar. Jag upplever att det finns en stor förändringsvilja inom företaget och det gillar jag. Det är också kul att Polarbröd är ett känt varumärke. Alla känner på något sätt till Polarbröd. Det är mycket nostalgi förknippat med vår stolta ren, säger Erik.

  Jag tycker att Polarbröd som arbetsgivare är omtänksam och har förståelse för personalen. Det funkar bra att kombinera jobbet med vårt familjeliv och för mig var det en självklarhet att ta pappaledigt när min son föddes, säger Erik.

  Jag tycker det är beundransvärt med en arbetsgivare som vill fortsätta att verka på små orter i Norrland, som skapar goda produkter, bra arbetstillfällen och långsiktighet.

  Omvärlden förändras och Polarbröd med den. Vi står för ständiga utmaningar och tar oss an dem med engagemang och prestigelöshet. Det har Polarbröd alltid gjort och kommer nog att alltid att göra. Det tycker jag kännetecknar det vi brukar kalla Polarandan – det är liksom hjärtat i verksamheten, säger Erik.

  Men det allra bästa med att jobba på Polarbröd är självklart att jag träffade min fru här, avslutar Erik med ett leende.

   

  Polarbrod_medarbetare2Stina Levisson
  – Produktchef med förkärlek för nybakat
  Stina jobbar som produktchef på Polarbröds kontor i Umeå. Stina jobbar för närvarande intensivt med förberedelserna inför nästa produktlansering.

  I Umeå sitter större delen av Polarbröds marknadsavdelning, delar av informationsavdelningen, Polarbröds ägare och VD. Här finns också Polarbröds moderbolag Polinova.

  Efter gymnasiet gick Stina en KY-utbildning i projektledning, sen flyttade hon till Uppsala och tog en kandidatexamen i företagsekonomi. Stina började sin anställning på Polarbröd genom ett vikariat och är idag anställd som en av fyra produktchefer på marknadsavdelningen. Som produktchef är du en länk mellan produktionen och marknaden där också utifrånperspektivet och relationerna med kund och säljorganisationen är viktig. Ett arbete som pågår i hela kedjan från idé till färdigt gott bröd ut i brödhyllan. Du har taktiskt och operativt ansvar för marknadsföring och samordning av produkterna.

  Det bästa med att jobba på Polarbröd är alla medarbetare, säger Stina. Utan samarbetet med alla människor skulle jobbet inte vara så roligt som det är. Här finns ett genuint engagemang och en vilja som motiverar mig att ge den där extra gnistan. Produktlivcyklerna blir kortare och kortare och det är en utmaning att hitta rätt produkt i rätt tid på rätt marknad. Där krävs ett bra teamwork, säger Stina.

  Jag tycker att Polarbröd är en bra arbetsgivare och upplever att det är en positiv företagskultur med högt i tak och framåtanda. Jag kände snabbt att här är det lätt att trivas.

  Vi jobbar i en spännande bransch. Livsmedelsindustrin är Sveriges fjärde största industri och debatten som pågår kring matkvalitet, ingredienser, kost och hälsa är mycket intressant och viktig, tycker jag.

  Något som slog mig är bredden som finns hos oss, säger Stina. Det finns så många olika typer av tjänster som man kanske inte tänker på i bagerisammanhang, intressanta jobb inom ekonomi, marknadsföring, information, HR, produktion.