Tunnbröd – möjligheternas bröd.

Tunnbröd är ett traditionellt, tunt kavlat bröd bakat på het häll. Det har sitt ursprung i norra Sverige och kan vara både mjukt och hårt. Rulla, snitta, vik eller wrappa – möjligheterna med Polarbröds mjuka tunnbröd är oändliga. Polarbröds mjuka tunnbröd är ett smart tunt bröd, perfekt för moderna, goda, frukost- eller lunchmackor med goda fyllningar. Det är mjukt och smidigt, doftar nybakat och har en diskret smak av råg som bär fram de finaste nyanserna i favoritpålägg och fyllningar.

Brödupplevelsen

I samarbete med Johan Blanche, sommelier och smakexpert, kan vi nu presentera ett språk som beskriver brödens karaktär och upplevelsen de ger utifrån utseende, doft, smak och konsistens. De fem sinnena bildar en tillsammans en sensorisk upplevelse, och varje mjukt tunnbröd erbjuder en alldeles egen. Vilken är din favorit?

Surdegstunnbröd

Med sin fylliga råg och fruktiga maltdoft är Surdegstunnbrödet ett smakfullt tunnbröd, lätt syrligt och med en yta som bakats av lite extra. Ett bröd för dig som njuter lite extra i livet! Vi rekommenderar smakrika pålägg och tillbehör, till exempel vällagrade ostar och välrökta godsaker. Längre ner hittar du även utvald receptinspiration. Passar utmärkt att rulla, vika, snitta. Surdegstunnbrödets mustiga råg-karaktär ger utrymme för riktigt karaktärsfulla tillbehör. Vi talar om rökta produkter, lagrade ostar och syrliga grönsaker. Som grönsakstillägg söker vi något riktigt spänstigt med tuggmotstånd och kittlande syra.

Tunnbröd

Det milda brödet har en diskret smak av råg, mild sälta och en svag vedugnsdoft – en kombination som gör att varje brödskiva plockar fram även de finaste nyanser i både pålägg och fyllning. Något som passar extra bra till detta mjuka tunnbröd är rökt skinka, lagrade ostar och andra smakrika tillbehör. Längre ner hittar du även utvalda receptförslag. Tunnbrödet passar utmärkt att rulla, snitta, vika och wrappa. Tunnbrödets lite mer tuffa stil leker fint ihop med smakrikare tillbehör som gärna får ha lite beska eller sälta. Vi talar om råvaror som tar ut svängarna och som väl ackompanjerar tunnbrödets robusta identitet. Grönsaks-toppingen kan få ha en mogen sötma.

Här hittar du våra tunnbröd

Tunnbrödsakademin

Tunnbrödsakademins främsta syfte är att värna om den svenska tunnbrödstraditionen. Det ska vara landets främsta forum för att samla, sprida och utveckla kunskap om tunnbrödet och hur det avnjuts på bästa sätt. Idén till Tunnbrödsakademin kläcktes av Kjell Jonsson, tidigare VD för Polarbröd och uppvuxen i Norsjö i Västerbotten. Kjell funderade under många år på hur man skulle kunna göra för att lyfta fram och hylla tunnbrödet som den norrländska delikatess det är, och landade i att en akademi skulle vara perfekt. Ta en titt på deras sida och njut av historia, recept och inspiration!

Läs mer

Tunnbröd

Recept