PolarCrepes

Hälften av dygnets näringsintag bör komma från mellanmålen. Alltså är de precis lika viktiga som lunchen och middagen för en fullvärdig kost. Ändå är det få äldreboenden som har en planerad mellanmålsmeny. Karoline Nordefors är kocken som fått flera utmärkelser för sitt arbete med att utveckla aptitretande måltider inom äldrevården. Hon vill inspirera alla som arbetar med mat till våra äldre. ”Det ska vara gott att bli gammal” hälsar hon, och har efter den devisen, tillsammans med Polarbröd, tagit fram en mellanmålsmeny med både lust och näring.

Recept
Recept och information

Nedan hittar ni både informationsfilm med Karoline Nordenfors samt receptfilmer

Informationsfilm

Karoline Nordefors, kock och föreläsare som brinner för seniormåltiderna, berättar varför mellanmålen är så viktiga inom äldreomsorgen. Hälften av dygnets näringsintag kommer från mellanmålen. Alltså är de precis lika viktiga som lunchen och middagen för en fullvärdig kost. Ändå är det få äldreboenden som har en mellanmålsmeny. I filmen får du ta del av Karolines bästa tips och idéer.

Se filmen

Morotsdröm

Den som gillar morotskaka kommer älska de här smakerna av morot, kanel och färskost. Snabbt & enkelt med mjukt tunnbröd!

Se filmen

A la Monsieur

Alla har väl ätit Croque Monsiuer i sin ungdom, här kommer den kända varma smörgåsen i ny tappning. Snabbt & enkelt med mjukt tunnbröd!

Se filmen