stäng av

Ingredienser

  • 6 KRAV-märkt Lillråg med linfrö
  • 6 Stora ägg
  • 5 dl Mjölk
  • 1 Nypa muskot
  • 1 Nypa cayennepeppar
  • 1 tsk Salt
  • ½ tsk Svartpeppar
  • 60 g (ca 2,5 dl) Färska spenatblad
  • 200 g Kycklingbacon, strimlad
  • 2 dl Riven ost + ost att toppa med
  • Färsk gräslök eller persilja till topping
  • En god sallad som tillbehör
1
2
3
4
5
0 röster

Ugnsomelett med kycklingbacon, bröd och gröna blad

0.25 kg CO2e/portion
9%

av rek. daglig klimatbudget

Förslag på bröd

KRAV-märkt Lillråg med linfrö

Ingredienser

  • 6 KRAV-märkt Lillråg med linfrö
  • 6 Stora ägg
  • 5 dl Mjölk
  • 1 Nypa muskot
  • 1 Nypa cayennepeppar
  • 1 tsk Salt
  • ½ tsk Svartpeppar
  • 60 g (ca 2,5 dl) Färska spenatblad
  • 200 g Kycklingbacon, strimlad
  • 2 dl Riven ost + ost att toppa med
  • Färsk gräslök eller persilja till topping
  • En god sallad som tillbehör

Gör så här

  1. Smörj en bakform eller stekpanna med höga kanter som rymmer 1,5 liter. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Vispa ägg, mjölk, muskot, cayennepeppar, salt och peppar i en skål. Blanda ned spenat, kycklingbacon och nästan all ost. Spara lite ost att toppa med.
  3. Lägg ut bröden i formen och fördela omelettsmeten ovanpå. Strö över resten av osten, täck med folie och grädda ca 35 min. Ta bort folien och grädda tills omeletten är gyllenbrun och genombakad, ca 15 min till. Toppa med färska örter och servera med sallad.