stäng av

Ingredienser

  • 20 Korvbrödsvikare
  • 300 g isbergsallad eller kål, strimlad
  • 500 g majs
  • 300 g hackad tomat
  • 300 g hackad gurka
  • 200 g gräddfil
  • Färska örter
  • Tacofärs:
  • 1000 g hönsfärs
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen paprika
  • 2 tsk salt
  • Ev lite vatten eller hönsbuljong
  • Olja
  • Salsa 1:
  • 300 g finhackade tomater
  • 100 g finhackad lök
  • Tabasco/finhackad chili efter smak
  • 1 msk ättika
  • 2 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 1 finrivet skal av lime
  • salt/peppar
  • Salsa 2:
  • 300 g krossade tomater
  • 100 g gul lök
  • ½ g oregano
  • ½ g timjan
  • ½ g spiskummin
  • ½ g paprikapulver
  • 200 g kokta svarta bönor
  • 1 msk olja
  • salt
1
2
3
4
5
1 röst

Tacovikare med chunky salsa

0.38 kg CO2e/portion
14%

av rek. daglig klimatbudget

Vi valde att göra två olika sorters salsa, en tunnare och kryddigare som serveras kall och en lite tjockare med bönor och som vi serverar
varm. Välj den ena eller gör båda!

Förslag på bröd

Korvbrödsvikare

Ingredienser

  • 20 Korvbrödsvikare
  • 300 g isbergsallad eller kål, strimlad
  • 500 g majs
  • 300 g hackad tomat
  • 300 g hackad gurka
  • 200 g gräddfil
  • Färska örter
  • Tacofärs:
  • 1000 g hönsfärs
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen paprika
  • 2 tsk salt
  • Ev lite vatten eller hönsbuljong
  • Olja
  • Salsa 1:
  • 300 g finhackade tomater
  • 100 g finhackad lök
  • Tabasco/finhackad chili efter smak
  • 1 msk ättika
  • 2 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 1 finrivet skal av lime
  • salt/peppar
  • Salsa 2:
  • 300 g krossade tomater
  • 100 g gul lök
  • ½ g oregano
  • ½ g timjan
  • ½ g spiskummin
  • ½ g paprikapulver
  • 200 g kokta svarta bönor
  • 1 msk olja
  • salt

Gör så här

  1. Börja med salsa 1. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Mixa ev slät som ketchup om du vill slippa t ex lökbitar.
  2. Fortsätt med salsa 2. Fräs tomater, lök och kryddor i lite olja. Låt småputtra ca 20 minuter. Smaksätt med salt och tillsätt bönor. Koka upp så allt är varmt.
  3. Gör slutligen i ordning tacofärsen. Fräs färsen och fördela ordentligt med t ex en visp. Blanda i kryddor och ev vatten eller buljong om du vill ha den lite lösare. Låt småputta några minuter.
  4. Fyll bröden med sallad, tacofärs och alla tillbehör. Toppa med salsa.